14 Mart 2011 Pazartesi

2011 in ilk izlenen filmleri

En İyi 50 Film: 11. sırada
Yapım:2010 ~ ABD,  Fransa,  İngiltere,  Japonya
Tür: Aksiyon,  Bilim Kurgu,  Dram,  Gerilim,  Gizem,  Psikolojik,  Suç
Yönetmen:Christopher Nolan
Oyuncular:Leonardo DiCaprio,  Marion Cotillard,  Ellen Page,  Joseph Gordon-levitt,  Michael Caine
Yapımcı ve senaryo: Christopher Nolan,  Jordan Goldberg,  Emma Thomas,  Zakaria Alaoui
Görüntü Yönetmeni:  Wally Pfister
Müzik:  Hans Zimmer,  David Julyan
Süre: 2 saat 22 dk
Gösterim Tarihi: 30 Temmuz 2010
Ödüller:2 adet Oscar kazandı ve 8 kez aday gösterildi. 2 adet başka ödül kazandı ve 9 tanesi için aday gösterildi.

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) çok yetenekli bir hırsızdır. Uzmanlık alanı, zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb’un bu ender mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Ancak, aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği herşeye malolmuştur. Cobb’a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabi eğer imkansız “başlangıç”ı tamamlayabilirse. Mükemmel soygun yerine, Cobb ve takımındaki profesyoneller bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır. Ama ne dikkatle yapılan planlamalar, ne de uzmanlıkları, onları, her hareketlerini önceden tahmin ettiği anlaşılan tehlikeli düşmanlarına karşı hazırlıklı kılabilir. Bu, gelişini sadece Cobb’un görebildiği bir düşmandır.

                                                       *****************************

Tür : Romantik / Dram
Gösterim Tarihi :
4 Şubat 2011
Yönetmen : Ömer Faruk Sorak
Senaryo :
Nuran Evren Şit Erdik
Müzik : Ozan Çolakoğlu
Yapım : 2011, Türkiye , 118 dk
Oyuncular
Mehmet Günsür , Belçim Bilgin Erdoğan , Altan Erkekli , Yiğit Özşener , Ayda Aksel , Şebnem Sönmez , Hüseyin Avni Danyal , Yılmaz Gruda
Konu: Çocukluk ve ilk gençlik yılları boyunca yolları Ankara’da kesişen ve 2010 yılında İstanbul’da tanışan Özgür (Mehmet Günsür) ve Deniz (Belçim Bilgin), kendilerini engellerle dolu aşk macerasının içinde bulurlar. Bir yandan da geri dönüşlerle onların geçmişlerini izlerken, diğer yandan da Türkiye’nin 70’li, 80’li, 90’lı ve 2000’li yıllarında gezerek, dönemin unutulmaya yüz tutmuş popüler kültür öğeleri, müzikleri, yaşam biçimleri Aşk Tesadüfleri Sever’in nostaljik yönünü tamamlıyor.

Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın yaptığı filmin vizyon tarihi 4 Şubat 2011 olarak belirlendi…

                                                   *************************************


Tür : Komedi
Gösterim Tarihi :
26 Kasım 2010
Yönetmen : Andy Fickman
Senaryo :
Moe Jelline
Yapım : 2010, ABD , 105 dk.
Oyuncular: Betty White (Grandma Bunny) , Kristen Bell (Marni) , Sigourney Weaver (Aunt Ramona) , Kristin Chenoweth (Monique Leroux) , Jamie Lee Curtis (Gail)
Kaç yaşında olursanız olun, lise yıllarınızı unutamazsınız. Başarılı halka ilişkiler uzmanı Marni (Kristen Bell) ağabeyinin (Jimmy Wolk) düğünü için memleketine gider ve onun lisedeki baş düşmanı (Odette Yustman) ile evlendiğini görür. Kız, yıllar önce yaptığı tüm kötülükleri unutmuştur. Daha sonra gelinin sosyetik teyzesi (Sigourney Weaver) içeri girer ve Marni’nin pek de sosyetik olmayan annesi de (Jamie Lee Curtis) kendisinin lise yıllarındaki düşmanıyla yüz yüze gelir.

Pençeler çıkmıştır ve unutmak istediğin tek insanla tekrar karşı karşıya gelince olanların anlatıldığı bu çılgın komedide, eski yaralar bir bir tekrar açılmıştır.
****************************
Yapım: 2010,  2011 ~ ABD,  Türkiye
Tür: Aksiyon,  Casusluk,  Dram,  Macera,  Polisiye,  Politik
Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül
Film Hakkında: Mahsun Kırmızıgül’ün yeni filmi New York’ta Beş Minare , 5 kasımda vizyonda. Oyuncu kadrosunda bir çok ünlü ismin bulunduğu filmde başrolde Haluk Bilginer , Ali Sürmeli , Mahsun Kırmızıgül, Mustafa Sandal ve hollywood sinemasından Danny Glover gibi isimler bulunmakta. Filmin konusuna gelince radikal bir dini örgütün liderliğini yapan Deccal kod adlı zanlı , kırmızı bültenle aranmaktadır. ABD’li yetkililerce Deccal’ın yakalandığı belirtilir. Bunun üzerine polis teşkilatının en iyi iki memuru , Deccal’ı almak için gönderilirler. Başta Deccal’ı getirmek kolay bir iş olarak gözüksede , işler göründüğü gibi kolay değildir.
Film vizyona girmeden önce yapılan basın açıklamasında Mahsun Kırmızıgül, altını çizerek Mustafa Sandal‘ın oyunculuk performansından bahsetti. Bu yorumlar karşısında Mustafa Sandal ise Haluk Bilgiler ile aynı filmde oynamanın büyük bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Başı her sıkıştığında Haluk Bilginer’den yardım alan Mustafa Sandal, izleyicilerin yorumlarına göre sinemadada bir hayli adından söz ettirecek gibi gözüküyor.
Film eklenmiştirrrrrrrrrrrr , iyi seyirler. Görüntü kalitesi en kısa sürede yenilenecektir…


                                           ***********************************





Paranormal Activity 2 Filminin Konusu
Genç bir çiftin evinde geçen doğaüstü olayların kameraya kayıt edilmesiyle başlayan ve Blair Cadısını andıran gerçeklik duygusuyla Paranormal Activity devam filmiyle de çok konuşulacak gibi...


Yönetmen : Tod Williams
Senaryo : Oren Peli, Michael R. Perry
Oyuncular : Katie Featherston, Gabriel Johnson
Filmin Türü : Korku
Orijinal Adı : Paranormal Activity 2
Yapımcı Firma : Paramount Pictures
Yapım Yılı : 2010
Yapım Ülkesi : ABD
Orijinal Dili : İngilizce
Filmin Süresi : 91 dakika
Dağıtıcı Firma : UIP Filimcilik
Vizyon Tarihi : 22.10.2010              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder